Dansen mellom maskuline og feminine energier.

“Paret har vært sammen i 38 år. De har 4 barn sammen og elsker hverandre, de har også en sterk tiltrekning til hverandre som resulterer i en sterk intimitet. Hun forteller at hun føler seg elsket, at hun føler seg sexy, og at hun føler en enorm trygghet bare av hans tilstedeværelse. Hun føler en sterk tilstedeværelse bare av å få hans klemmer.”

 

Det vi ser i dette paret er en sterk polaritet, hvor den ene er sterkt feminin og den andre sterkt maskulin. Polaritet skaper elektrisitet. Det som ofte tar slutt i forholdet er vanligvis ikke mangel på kjærlighet, men mangel på intimitet. Mangel på intimitet skjer når polariteten tar slutt.

 

For å forstå polaritet må vi forstå mer om maskulin og feminin energi, - den mørke maskuline, den mørke feminine. Den lyse maskuline og den lyse feminine. Lys maskulin er mer tjenende, den mørke maskuline mindre. Den lyse feminine er mer elskende, den mørke feminine mindre.

 

Feminin energi er mer åpen for endringer, den er ikke låst til én ting, hverken følelsesmessig eller på andre plan. Det er her viktig å forstå at vi snakker om energier og ikke mann/kvinne. Rollene vi har i samfunnet kan gjøre at den feminine føler seg mer låst og med det mindre feminin, fordi enkelte roller er mer i maskulin energi, - og vise versa.

 

Når den feminine energien føler mindre trygghet og mer stress, har den behov for å beskytte seg selv. Den vil da gå mer bort fra det feminine og mer til det maskuline.

 

Dette er en av grunnene for at det er så viktig for den maskuline å beskytte den feminine. Når den feminine energien føler seg mer beskyttet og trygg, kommer den mer frem. Dette igjen vil skape polaritet. 

 

For å få frem den maskuline energien trenger den maskuline å oppleve frihet fra sin partner. Desto mer man prøver å veilede og gjøre det man kan for å ikke miste, jo mer kan den maskuline innrette seg. Utfordringen da er at mange kan miste sin maskuline kjerne, og da vil du merke det på dens tilstedeværelse. Når tilstedeværelsen mangler, vil den feminine føle seg mindre trygg, og vil med det søke mer beskyttelse og trygghet og med det gå bort fra sin feminine kjerne. 

 

Jo mer trygghet den feminine energien føler, desto mer kan de slippe opp og være seg selv. Til mer de slipper opp og tør være seg selv, til nærmere kommer de sin feminine kjerne. 

 

Den feminine energien trenger å føle seg trygg, sett og forstått. For at den feminine energien skal føle det, må den maskuline energien kunne ferdigheten tilstedeværelse, at den feminine føler at den maskuline er der. Dette er en nøkkel for å holde liv i den feminine energien.  

 

Ønsker den feminine å styrke og bevare polariteten i forholdet, og holde liv i den maskuline energien er nøkkelen å gi frihet og kjærlighet til den maskuline energien. Dersom den maskuline energien kontrolleres vil det lede til det motsatte, den maskuline energien drepes av kontroll og kritikk.

 

Den feminine kan kontrollere den maskuline, men om den maskuline gir fra seg sin kontroll, blir det starten på en depolarisering. Tiltrekningen vil forsvinne i det den feminine klarer å kontrollere den maskuline. Slik lever mange, og det er greit det, dersom det er det som er ønskelig.  

 

Begge parter har både feminine og maskuline energier i seg, og danser mellom de. Det viktigste er at man klarer å bevege seg mellom disse, men å forbli i det som er ens naturlige kjerne. Denne evige dansen mellom feminine og maskuline energier er ekstremt viktig å forstå for å akseptere hverandres ulikheter. Aksept for forskjellene gir muligheten for å skape og beholde elektrisitet i forholdet. Både 10, 20, eller 40 år inn i det.

 

Dette og mye mer skal vi prate om på Lev Sterkt – Lidenskap webinaret mandag kveld kl. 20:00.

 

Klikk link for påmelding; 

https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-lidenskap/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin 

 

www.levsterkt.no


Eldre


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid