Vi ønsker alle å føle oss elsket

Vi ønsker alle å bli elsket ubetinget.

Vi ønsker ikke betinget kjærlighet, vi vil ikke være elsket bare når vi er perfekte og suksessrike, når vi bare gjør alt riktig eller fordi vi møter behovene til partner.

Vi ønsker alle å bli elsket, selv når vi ikke synes å fortjene det.

Vi ønsker alle å bli elsket selv om vi noen ganger tar feil valg, selv om vi gjør tabber.

Ikke slik at vi kan dra nytte av det, men vi ønsker alle den vissheten og følelsen om at denne kjærligheten er noe som er mye dypere enn en byttehandel.

Det finnes visse prinsipper og lover for å leve i ett forhold med en slik lidenskap og kjærlighet. Mange av oss opplever dette i korte perioder, men ifølge en av verdens fremste eksperter på forhold, Cloe Madanes, så er det fullt mulig å leve slik om vi bare forstår disse lovene og prinsippene. Ett av prinsippene er endring fra deg og meg til oss, og forståelse for nivåene vi spiller på. Så lenge det dreier seg om deg og meg, mine behov og dine behov, så vil det ikke fungere på lang sikt, mener Cloe. Det er visse lover i ett forhold, på lik linje som at vi har lover i universet og samfunnet. Vi kjenner alle til tyngdekraften som oppveies av loven om løft, at kjærlighet er sterkere enn frykt osv.

Når vi ikke kjenner til lovene i ett forhold, kan vi heller ikke forstå hvorfor det skjer det som skjer oss. Det er viktig å lære og forstå mer for å klare å vokse og se den positive meningen selv med det smertefulle som skjer oss. Når vi ser den positive meningen, så slipper smerten.

Hvorfor mister så mange mennesker lidenskapen etter at de har giftet seg? Hvordan er det mulig at to mennesker som elsker hverandre så sterkt i starten, kan ende opp med å irritere hverandre? Hvordan kan noen til og med bli fiender?

Noen av svarene på dette ligger i forståelsen av de tre nivåene i ett forhold.

NIVÅ 1:

SELVISK KJÆRLIGHET: MINE BEHOV KOMMER FØRST.

Dette er det minst modne nivået - en eller begge partnerne er fokusert på å dekke sine egne behov først. Forholdet er skjørt. Det er en erosjon av tillit og samhold, og det er regelmessig konflikt eller tvist. Hver gest, hver gave, hver konsesjon eller kompromiss er knyttet til betingelser. Ingenting gis av fri vilje, bare ut fra ett ønske om byttehandel, rettferdighet eller personlig vinning. Alt er ett knep, en beregning og en forskuddsbetaling som skaper gjeld. Det er vanskelig å akseptere kjærlighet fordi vi aldri vet hva prisen kan være.

NIVÅ 2:

BETINGET KJÆRLIGHET: DU FÅR DITT, OG JEG FÅR MITT.

Dette nivået er basert på en delikat avtale mellom paret: "Du får ditt og jeg får mitt." Fordi det alltid er en avveining mellom meg og deg er det alltid en tilstedeværende fare for å gå til egoisme på nivå 1. Dersom jeg ikke får mitt, så får heller ikke du ditt. Hos mange par er nivå 2 basert på felles omtanke og rettferdig utveksling, men ofte er det så mye uavhengighet og ulikhet mellom paret, at partnerne mister evnen til å bevege hverandre i det hele tatt. Alt er på ett vennskapelig og nøytralt nivå.

NIVÅ 3:

UBETINGET KJÆRLIGHET. ANDRES BEHOV KOMMER FØRST.

Begge partnerne setter hverandre først og lidenskapen flyter. Når en partner oppdager den andres behov, dekker han eller hun spontant det behovet på best mulig måte uten å beregne en tilbakebetaling. Partnerne prøver hele tiden å forstå hverandre bedre for å tjene hverandre. De har funnet ut av hverandres behov og vet hvordan de skal glede hverandre intenst. De elsker hverandre ubetinget, og ingenting er nødvendig for at kjærligheten skal komme til uttrykk. Når der er tillit, kan partnere uttrykke seg på hvilken som helst måte. Hvis "tyngdepunktet" i forholdet er på nivå tre, er partnerne "i sonen" og nyter en av de mest sjeldne og dyrebare opplevelsene i livet.

Utfordringen er hvordan man bygger et forhold til å holde ett nivå tre, og leve der som Cloe sier. Ett forhold er en refleksjon av nivået partnerne spiller på. For eksempel, hvis du spiller på nivå tre, gir ubetinget, og partneren din konsekvent spiller på nivå ett, med fokus på å dekke egne behov, kan ikke forholdet forbli på nivå tre. Etter hvert vil partneren på nivå tre føle seg utnyttet og miste tilliten til forholdet. Det er derfor vi ikke klarer å beholde en partner som opererer på et høyere nivå enn oss selv. Enten trekker vi partneren ned, eller så innser nivå 3 partner at du ikke kan operere på hans eller hennes nivå. Den eneste måten å forbedre forholdspotensialet vårt på, er å endre nivået vi spiller på.

For å klare å leve på ett nivå 3 forhold kreves noen disipliner.

Bli med på webinaret «Hvordan gjøre ressurssterk selv i en vanskelig tid» for å lære mer om de 3 nivåene og disiplinene som kreves for å leve nivå 3. Det er noe av tema for kveldens webinar kl. 21:00.

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri aldri gi opp.

 

Kevin  

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid