Uke 22 – Emosjonell smerte gir oss tre valg.

Vi har alle kjent på en slik smerte, og har du ikke gjort det enda så vil det komme. Smerte kommer av at livet ikke er som du så det for deg.

Hvis det er områder i livet som du er svært fornøyd med, så er de gjerne slik du så det for deg.

Hvis du er fornøyd med jobben, så er jobben gjerne slik som du så for deg at den skal være.

Hvis du er fornøyd med forholdet, så er forholdet ditt slik som du så for deg at det skulle bli.

Slik vi ser for oss at det skal være, kaller jeg vår blåkopi i Lev Sterkt-coachingen. Dersom alle områder i livet går på skinner, som din blåkopi er, så er det ikke problemer eller smerte. Dette er ikke realiteten, da vi alle opplever smerte i livet i perioder.

Jeg ser på livet mer som et blinklys nå etter 48 år. Det virker, virker ikke, det virker. Smerten kommer når vi tror det skal virke hele tiden. Hvem virker livet hele tiden for?

Utfordringene skjer når livet endrer seg utenfor vår blåkopi, og det endrer seg gjerne av årsaker som vi ikke har kontroll over. Det er mye vi har kontroll over i livet, og der er veldig mye vi ikke har kontroll over.

 

Lidelsen kommer når vi fokuserer på det vi ikke har kontroll over, og vi ikke klarer å se at dette noen gang vil endre seg.

 

Første steget til smerte er å skylde på andre. Vi skylder på hendelser og, eller oss selv. Dette er svært smertefullt og hjelper selvfølgelig ingenting, det er faktisk bare mer smertefullt, og vi føler vi står stuck i smerten. Vi prøver da i desperasjon å endre livet.

Andre steg er å gjøre det vi kan for å endre livet. Vi prøver det vi kan for å få tilbake partner, gå ifra partner, endre jobben, kjøpe hytten, få på plass den nye bilen, eller få orden på helsen. Lykkes vi med å få livet tilbake igjen til vår blåkopi, føler vi bra, -  til det igjen skjer noe nytt som tar livet bort fra vår blåkopi.

Det er derfor vårt intime forhold er så interessant for det er kanskje ingen større kilde til glede og kjærlighet og til sorg og hjertesmerte, enn menneskelige relasjoner. Forhold er det området i livet som gir oss vår aller størst frykt. Frykt for å ikke være nok. Frykt for å ikke bli elsket. Alle våre følelser, og spesielt kjærlighet, lidenskap, glede, frustrasjon og frykt, blir forsterket i våre intime relasjoner.

Når vi føler vi ikke har kontroll og ikke klarer å endre det slik vi ønsker, er kunsten å gå til det tredje steget. Endre vår modell av verden.

Vi har alle en modell av verden, og i den ligger det hva vi fokuserer på, - verdiene våre. Hva som skal til for at vi føler verdiene våre som er våre regler. Trossystemet vårt, programmeringen vår, vår identitet, vår historie og ikke minst hvilke behov som er viktigst for oss å oppnå. Er det trygghet, kjærlighet eller viktighet?

Når vi er i massive smerter og vi er lei av å skylde på andre, eller når vi forstår at livet (forholdet) ikke vil endre seg og du ikke kan endre det, blir vi presset til å endre oss selv. Vi kan da endre vår modell av verden.

Når vi endrer vår modell av verden, endrer vi meningen med det som skjer oss. Dette igjen gjør at vi klarer å føle bedre. Dette igjen gjør at vi klarer å ta grep, ta tak i livet, ta tak i valg og endringer som vi vet må gjøres. Vi beveger oss mot ressursstyrke igjen, og kopler oss på livet igjen.

Vi skaper en ny start samtidig som vi har vokst. Vår vekst skaper nye muligheter og nye problemer. Trodde du at du skulle bli kvitt problemene? Dessverre, de er en del av livet og et tegn på liv. Kunsten er å ikke stå fast med de samme problemene år etter år.

Hvordan vi kan endre vår modell av verden er noe av tema for kveldens webinar kl. 20:30. «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid»

Klikk link for å melde deg på; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid