Uke 23 – Når livet endrer seg

Uke 23 – Når livet endrer seg 

Hvis din historie kun dreier seg om hvordan livet ditt pleide å være har du en historie som tapper deg for krefter og gjør det vanskelig for deg å leve. Når fokuset er på hvordan det pleide å være, og på hvor mye du har mistet, gir det store utfordringer.

De beste historiene er «come back»-historiene. Der er ingen historier som inspirerer mer enn «come back»-historier.

Tenk deg denne filmen; Helten er fra start i et fantastisk forhold, som økonomisk fri og ved god og sterk helse. Filmen fortsetter slik helt til slutten, og helten avslutter i et fantastisk forhold, økonomisk fri, fantastisk familie og med en god sterk helse.

 

Hvem vil gå og se den filmen? Ingen.

 

De beste historiene er når de store endringene skapes. Når noen har alt og det blir tatt fra de, eller når noen prøver å ta det fra de, eller når de mister alt. Når de går fra å være generalen til å bli slaven, eller motsatt. Filmen «The Gladiator» er et godt eksempel på en slik historie. Alt blir tatt fra han, egoet knuses, familien hans myrdes, han blir solgt som slave og han har ingen fremtid å se frem imot.

Så opplever vi «come back»-historien, og den kan bli annerledes enn vi hadde sett det for oss. Noen ganger er den rikere og bedre enn vi aner, andre ganger ble det bare noe helt annet enn vi hadde sett det for oss. Livet gir ikke oss det vi ønsker, det gir oss mer det vi trenger.

«The Gladiator» er et godt eksempel på en annerledes «come back»-historie. Helten dør i arenaen etter å ha kjempet mot psykopatenergien. Han kjemper for noe større enn seg selv, noe som gjør helten mye større. Han kjemper for ikke bare sin egen frihet, men friheten for sitt folk. Han blir hedret og æret for det og historien blir stående i tusener av år. Hvorfor?

 

Fordi vi alle trenger å bli påminnet at der er noe større enn oss selv, at der er noe å kjempe for når livet er som vanskeligst.

 

En av årsakene til vår lidelse kommer av at historien dreier seg kun om oss selv, og hva vi ikke får eller hva vi har fått og hva vi har mistet som ikke var vår feil. Gladiator kjempet for noe større enn seg selv, og var aldri i lidelse selv om der var smerte. Smerte er en del av livet og er midlertidig, ære varer evig. Gladiator levde fullt ut for noe mer enn seg selv, han kjempet fryktløst for det han trodde på. Han lot seg ikke true, han levde sterkt.

Historiene som inspirerer går fra slave til frihet. Noen er slave til sine frykter, slave til sin partner, slave til sin frykt for å miste det de har. Noen er slave til frykten for å ikke få det de ønsker i fremtiden. Noen er slave til frykten for å ikke få forholdet som de ønsker, eller livet som de ønsker. Noen er slave til frykten for å ta feil valg, og listen fortsetter.

Den eneste måten å gå fra slave til frihet er å møte motstanden, se den inn i øynene, legge en plan og kjempe kampen. 

Motstanden kan være utvendig, intim, innvendig og eller alle tre på en gang. Desto større motstanden er, til større er helten i en «come back»-story som vi alle elsker og som inspirerer andre.

Helten går gjennom utvendig kamp og innvendig kamp. Dette er ikke noe nytt og våre forfedre har fortalt historier til advarsel eller for inspirasjon i tusener av år rundt bålet, lenge før Hollywood eksisterte.

Mange historier til inspirasjon ender i at helten opplever en selvåpenbaring etter kampene. En selvåpenbaring kan komme i form av et sterkere mot, en sterkere ærlighet, en sterkere besluttsomhet, en sterkere tro på seg selv, eller at kjærlighet det viktigste.

Livet blir uansett aldri det samme igjen i historiene som inspirerer, for endringene er permanente.

Hvem elsker vel ikke en «come back»-historie? Så hvorfor ikke skape din egen?

Hvordan vi skaper en «come back»-historie er noe av tema i kveldens webinar, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid». I kveld kl. 20:30.

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


  • A

    Denne var bra :-)


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid