Ønsker deg en strålende jul, med budskapet tilgivelse.

Ønsker deg en strålende jul, med budskapet tilgivelse. 

~ Tillit er grunnmuren i alle forhold og nøkkelen er tilgivelse.

Det nærmer seg jul. Vi går inn i den fineste tiden for mange av oss, men for noen er det en tid med store utfordringer.

Vårt intime forhold kan gi oss vår største glede, men kan også gi oss vår største smerte. Ett forhold tar slutt pga mangel på tilknytning.

Tillit er derfor en av de viktigste ingrediensene som skal til for å bevare tilknytning og trengs i alle forhold. Tillit bygges i vanskelige tider og i situasjoner utsatt for press og stress. Vår lojalitet, moral, forpliktelse og personlighet blir satt på prøve ved utfordringer og i vanskelige tider.

Ett forhold vokser og styrkes når det bygges tillit. Ett forhold vil derimot svekkes om det ikke skapes tillit.

Er det mulig å bygge opp igjen tillit når det har vært mye frustrasjon og sinne gjennom mange år? Frustrasjon og sinne kommer fra ett dypt sår og stammer ut fra mangel på kjærlighet, forståelse og tillit. Mangel på kjærlighet og tillit fører til at vi mister tilknytning, stenger igjen vår sårbarhet og åpenhet.

Vi er født åpne og sårbare. Når vi stenger igjen, gjør vi dette for å beskytte oss. Når vi må beskytte oss, får vi på samme tid ett sterkt behov for kontroll. Vi kan ikke ha kontroll i ett forhold og bestemme over ett annet menneske, det skaper bare enda mer frustrasjon.

Hva er da løsningen? Løsningen er å gå videre fra behovet for beskyttelse til neste nivå. Løsningen er å tilgi for å finne indre fred, og dermed klare å føle glede. Se video om de fire nivåene av bevissthet.

Bestem deg for å føle glede i julen uansett hva du står i. Vi må mestre kunsten å føle glede, selv om der er utfordringer. Vi tror kanskje at gleden kommer bare vi oppnår våre ønsker? Det er en svært kortvarig glede.

Vi bør derfor bestemme oss for at å føle glede er viktigere enn å oppnå våre ønsker. Det er en av de aller viktigste avgjørelsene vi kan ta.

Husk at du føler det du fokuserer på, og du erfarer det du føler.

Velkommen til foredraget, «Hvordan gjøre deg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» onsdag 30. desember kl. 21:00 Klikk link for påmelding. https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/ 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


 • Trine Lise

  Hei,

  Jeg er påmeldt foredraget!

  Dette med tillit og tilgivelse er for meg komplisert! Spesielt når man akkurat har brutt ut av et voldelig ekteskap, med alle de krenkelser og tilpasninger det innebar. Hva ligger egentlig i begrepet tilgivelse?

  Jeg har brukt mye tid på å prøve å forstå hva som førte til volden? Jeg tenker at den største oppgaven jeg har nå som mor, er å beskytte våre barn på 6 og 11 år mot flere overtramp. I tillegg må jeg prøve å finne igjen meg selv etter år med tilpasninger for å prøve å unngå vold. Jeg har nylig deltatt i en gruppe for utsatte kvinner hos Alternativ til vold, og først nå forstår jeg at det vi har opplevd de siste årene var vold. Jeg har hele tiden tenkt at det var jeg som måtte skjerpe meg. Jeg har gjort mitt ytterste for å forsøke å tilpasse meg hans ønsker og behov, for at han ikke skulle bli sint. – Selvfølgelig har jeg aldri klart å strekke helt til. Det samme gjelder også for barna våre.

  Jeg går ikke rundt å hater eksen (jeg føler tvert imot fortsatt omsorg for ham, fordi jeg ser han har det vanskelig), men jeg trenger å finne en indre styrke for å få balanse i livene til meg og barna. Kall det gjerne en løsrivelse fra hans kontroll. Det har imidlertid vist seg å være mye vanskeligere enn hva jeg hadde trodd. Jeg finner også lite litteratur om emnet.

  Har selv en grunnleggende tanke om foreldreskap og samarbeid, da jeg selv har drevet gruppe i Familieretten i USA, som het “Co-parenting Group”. Men i vårt tilfellet funker jo ikke dette, da barna mest av alt trenger beskyttelse. Jeg trenger å sette grenser, og (det vanskeligste) å være sterk nok til å stå ved de grensene jeg har satt. Det gikk imidlertid bra i julen, da han var invitert med oss til familien min på julefeiring. Det er jeg glad for.

  Hva ligger egentlig i begrepene tillit og tilgivelse, og hvordan er det mulig å få til i vår situasjon? Jeg har definitivt lyst til å være glad, men når sant skal sies så føler jeg meg ganske nummen akkurat nå.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid