Hva bestemmer kvaliteten på vårt liv?

 ~

Mange tror og mener at livet hadde vært mye bedre om eksen hadde oppført seg på en annen måte, været hadde vært bedre eller det hadde vært mindre trafikk til jobben. Jobben kunne vært bedre, skulle bare hatt mer penger…

Vi lever i en transe der vi tror at de ytre tingene bestemmer hvordan vi skal føle. Jeg kaller dette å leve utenfra og inn.

Finnes det mennesker som er i forhold der de blir elsket men som ikke føler glede? Ja.

Finnes det mennesker som er i forhold som gir mye glede, men som ikke føler seg elsket? Ja.

Finnes det mennesker med tonnevis av penger men som ikke føler glede? Ja.

Finnes det mennesker med tonnevis av penger som føler glede? Ja.

Det vi vet, er at det ikke nytter å peke på andre og si at "livet mitt hadde vært bedre om det ikke var for den eller den." Vi må selv ta ansvar, uansett hvor vi befinner oss i livet.

For å klare det, må vi bli klar over hvordan vi snakker til oss selv. Det du sier til deg selv påvirker kvaliteten på ditt liv mer enn du aner.

Du kan være i et vidunderlig forhold, men om du snakker til deg selv på en måte som gjør at du føler deg ulykkelig, så blir du ulykkelig uansett. 

Det er ikke tingene i livet vårt som er avgjørende, det er denne kommunikasjonen som er viktig.

Finnes det mennesker som til tross for å ha vært gjennom de verst tenkelige scenarioer, likevel klarer å leve ett fantastisk liv? Ja.

Finnes det mennesker som til tross for å ha blitt gitt alt og har hatt alt likevel lever et liv i mareritt? Ja.

Det er kritisk viktig å vite om, og være bevisst på at meningen med det som skjer deg er det som virkelig betyr noe. Kvaliteten på ditt liv har mye mindre å gjøre med livet ditt enn du aner, og mye mer med hvordan du snakker til deg selv enn du er klar over.

Noen føler at livet deres er en suksess, andre føler de har feilet og føler seg mislykket. Forskjellen ligger i hvordan de snakker til seg selv og hverandre.

Du kan enten fortelle deg selv at samlivsbruddet er slutten, eller at det er begynnelsen på noe nytt.

Det du forteller deg selv med sikkerhet, det tror du på. Det du tror, føler du. Det du føler, er kvaliteten på ditt liv.

Ingenting i livet har noen annen mening enn meningen vi gir det.

Hemmeligheten til et rikt liv, er å finne en positiv mening med det som skjer deg, selv om det skjer noe som du ikke ønsker skulle skje deg. Det finnes ingen annen viktigere ferdighet enn å mestre din kommunikasjon med deg selv. Alle kan lære å mestre det, vi er bare så opptatt av å gjøre alt annet. Vi tror at bare vi gjør nok av alt det andre så vil vi føle bra. Om vi likevel ikke føler oss bra, er det lett å bli deprimert. Da er det dessverre flere som prøver å dempe smerten med alkohol eller andre ting for å endre på hva de føler.

Det er aldri en god løsning. Løsningen er å endre hvordan vi snakker til oss selv for å endre mening. Først da kan følelsen endres.

Vi kan ikke kontrollere hva andre mennesker skal gjøre, eller påvirke hendelser i livet vårt. Det vi kan kontrollere er meningen, og med det kontrollerer vi en nøkkel for å føle bra, selv om det stormer rundt oss.

Velkommen til foredraget, «Hvordan gjøre deg selv ressurssterk selv i en vanskelig tid.» I kveld kl 21:00 Klikk link for påmelding. https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. 

Kevin 

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid