Tillit

Tillit.

Hva er tillit?

Hvordan skapes det og hvorfor mister vi det?

«Tillit var det vel ikke mye av fra hennes side ettersom hun hadde blitt skadet av eksen pga at han hadde vært utro 3 ganger. Jeg slet med å bli trodd på hele tiden, hun fant stadig noe som var mistenkelig, til tross for at jeg var og er en tro mann og ikke kan tenke meg å være noe annet. Det er ikke noe bra med utroskap. Vi snakket en del om dette i forholdet og ho sa at ho måtte lære seg å stole på menn, men det ble for mye for meg» Mann

For noen par kan krangling være sexy, for andre par fører krangling til smerte og langvarig harme. Hva utgjør forskjellen? Svaret er tillit. Når det finnes gjensidig tillit kan alt uttrykkes, og når alt kan uttrykkes med respekt for hverandre er det håp for lidenskap i forholdet.

En partner kan motsette seg og gjerne bli sint, men når stormen er over vil paret være sterkere sammen, mer i kontakt med hverandre, mer engasjerte og mer i lidenskapen enn før. Hvordan er dette mulig? Tillit.

Det er områder i livet vårt hvor vi kan ha mye kontroll. På andre områder i livet kan vi ha mestring. I et forhold har vi verken mestring eller kontroll. Vi har innflytelse i beste fall.

Menn sliter i større grad mer med å takle dette enn kvinner, mener samlivsekspert Dr. Cloe Madanes, og rømmer derfor til jobben, sporten, baren, netflix eller andre steder.

Hvis du tror at du kan kontrollere partneren din så vil du bli frustrert. Hvis du ganske enkelt forventer at partneren din skal være eller gjøre ting på en bestemt måte, vil partneren din føle seg dømt og det byr på utfordringer med tilliten. Hvis du prøver å manipulere, kontrollere eller tvinge partneren din til å gjøre ting på en måte som ikke gjenspeiler hans eller hennes frie vilje, så gir dette utfordringer med tilliten.

Vi har altså innflytelse i beste fall, og vi har derfor mye mindre kontroll enn vi trodde.

Er dette dårlige nyheter? Tvert imot, dette er veien til Lidenskap og Kjærlighet. Trygghet kommer fra kontroll. Lidenskap kommer fra å ikke ha kontroll. Ønsker du det trygge forholdet? Eller ønsker du det lidenskapelige forholdet?

Ja, men hva med tryggheten da? Livet er ikke trygt og jo mer usikkerhet vi komfortabelt kan leve med i forholdet, desto sterkere vil lidenskapen bli.

Frykten for å miste partner fører til et behov for å ha kontroll eller tafatthet, der man ikke tør å være seg selv og uttrykke det man føler. Går vi på eggeskall for å please partner eller for å beholde husfreden så dør vi innvendig. Da er det bedre at forholdet dør.

Tillit og respekt er de grunnleggende byggesteinene i et forhold, og de er nødvendige i alle relasjoner og forhold – uansett om det er med venner, familie eller partner.

Tillit dannes ikke i enkle tider, men i utfordrende tider med press og stress. Hvor mye tillit bygges når vi bare ligger på stranden i Spania, nyter late dager og drikker paraplydrinker?

I tider med stress kommer moral, lojalitet, prioriteringer og personlighet frem.

I utfordrende tider møter vi vår dypeste frykt.

Har vi da den indre styrken som skal til for å fortsatt være en nivå 3 spiller? En som gir og uttrykker kjærlighet selv om det er utfordrende tider? Eller går vi over til å rope om hjelp?

Hvordan vi mister tillit og hvordan vi skaper tillit. er noe av det jeg skal snakke om i kveld kl. 20:30 på webinaret «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk i en vanskelig tid.»

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid