Står du fast?

Står du fast?

Føler du situasjonen er håpløs? Ser du ingen grei løsning ut av det?

Da er du en av flere som står fast.

Hvorfor er det slik?

Vi tar våre valg ut fra hva vi linker smerte og glede til. Vi velger det som er minst smertefullt. Utfordringen kommer når vi står mellom to valg som begge er like smertefulle. Når det er smerte uansett hva du velger å gjøre. Noen blir så overveldet av denne smerten at de blir stående fast i en følelse av håpløshet. Ett eksempel er forhold. Noen opplever smerte ved å gå og smerte ved å være i forholdet.

Det er det viktig å forstå hvordan tanker og følelser egentlig fungerer. Hvordan vi skaper smerte og glede.

Hver gang vi har tanker, lager vi også kjemikalier. Når vi tenker takknemlige tanker, vil vi skru på en rekke kretser i hjernen, som fyrer et spesifikt mønster i en spesifikk sekvens som skaper kjemikalier som gjør at vi føler det vi tenker, i dette eksempelet takknemlighet.

Har vi negative tanker, ulykkelige tanker, skamfulle og usikre tanker, så vil hjernen lage kjemikalier som får deg til å føle slik du tenker. Når du føler de negative følelsene, vil du få flere tanker som forsterker det du føler.

Du vil føle det du tenker, og tenke det du føler. Det er en spiral vi kommer inn i og som gjerne gjentas år etter år. Syklusen føler/tenker skaper vår tilstand.

Hjernens språk er tanker. Kroppens språk er følelser.

Når du forteller deg selv at du er usikker, at du er beskjeden, eller at du er dum, da kommanderes sinn og kropp mot den tilstanden.

Når kroppen vet det like godt som sinnet, har det allerede blitt en vane.

95% av den vi er innen vi er 35 år, består av vaner. Da er vi programmert, som ett dataprogram.

Vi tror gjerne da at løsningen finnes på utsiden? Bare det og det skjer, da skal jeg føle bra. Bare jeg får drømmepartner, da blir alt bra. Bare jeg får partner til å oppføre seg slik som jeg ønsker, da blir det bra. Bare jeg får tilbake eksen, da blir alt bra.

Hvordan vi tenker og føler skaper vår tilstand. Vår tilstand påvirker hvilke avgjørelser vi tar, og alle avgjørelser får konsekvenser som skaper vårt liv.

«Vi kan ikke løse problemer med de samme tankene som skapte dem.» Albert Einstein

Løsningen er å tenke bedre tanker enn hvordan vi føler oss. Hvordan?

Det er noe av temaet på kveldens webinar kl. 21:00. «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


  • Trine-Lise Andersen

    Hei og god Søndag. Jeg har sett igjennom videoer flere ganger og det er utrolig spennende. Jeg har prøvd en god del i livet og står sterkt egentlig, men blir vi alltid det ? Ja, men trenger påfyll også fra andre, siste nå har vært noe helt spesiellt for meg. Jeg vil komme tilbake til det seinere i dag, kveld. Skal ut på tur i naturen som alltid har vært for meg helt topp, sant det du forteller og veit det er godt å få det helt, jeg har ikke mistet alt, det er ikke slik, men mye av mitt egentlig, vi trenger alle å ha det i moderne tid. Jeg har vært en gang , flere ganger sint over dette, men det er meg selv som har gjort dette også for jeg ble glad i en som jeg syntes synd i. Det ble en sommer i mye stress, men jeg har gått hver dag og stått på med å få dette til, “ALLTID VILJE A STÅL, TAKKER GUD FOR DET”, hvis ikke ville jeg vært død for mange år siden. Dette er veldig sterkt. Vil skrive deg seinere å fortelle det siste som har skjedd i Mai 2023, med denne mannen siden, Nov 2021—2023. På et vis, LOL. Kommer seinere til deg. Takknemlig, for deg og det vil gi meg mere mot å stå på i det som har skjedd i mai og tiden etter det snudde meg til noe som var helt ukjent. God Søndag og en fin dag. Så lenge vi lever lærer vi. Slik er bare livet og det endrer seg hele tiden fra time tijl time, osv.. “SMIL”, viktig alltid, uansett. Det er bra med humoren , den må vi ha med midt i dette også, det endrer seg etter som tiden går og det er i siget også ferdig. Kreative hjelper meg alltid og jeg koser meg i sang og musikk, turer , dansekurs. m m. Må nyte dagen i dag. Snakkes. STOR TAKK. TRINE-LISE.

  • Else Karin Skarvøy

    Mamma tviholdt på jakkeermet mitt to dager før hun døde. Jeg slet meg. Jeg hverken så på henne, tok hånden hennes eller gav henne en klem. Hun hadde hjerneslag og kunne ikke snakke. Men hun ville meg noe. Jeg sliter med skyldfølelse og en enorm sorg. Hva ville mamma si til meg?


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid