~ Når vi opplever en krise

~ Når vi opplever en krise

Vi reagerer forskjellig når vi opplever en krise i livet. Vi har en ting til felles, det er at vi garantert kommer til å oppleve en eller flere kriser i løpet av livet.

Jeg hadde samtale med en mann denne uken som gjorde sterkt inntrykk på meg. Han var utsatt for en ulykke for noen år siden, og har slitt med kronisk hodepine siden. Han måtte slutte i jobben sin, levde med presset økonomi og forholdet røk. Da kan det være vanskelig å fortsatt tro på fremtiden.

Vi lider om håpet forsvinner. Akkurat da er vi i en ekstremt kritisk fase. Noen kollapser fullstendig og sliter resten av livet. Andre får et gjennombrudd og kommer gjennom det sterkere enn noen gang.

Jeg har vært interessert i å finne ut av en ting: Hva er det som gjør forskjellen? Det er vår modell av verden, hvordan vi ser på verden som spiller en stor rolle.

Vår modell av verden inneholder flere ingredienser, og det er kritisk viktig å kjenne til dem. Vi kan alle bake verdens beste sjokoladekake om vi følger den beste oppskriften. 

Vi utvikler alle en modell av verden, et internt program som guider oss i hva vi kan forvente av oss selv, andre og livet.

Når vi forstår vår modell av verden, får vi bedre kjennskap til hva som gir oss smerte og glede. Først når du forstår det, kan du endre på det. Vi kjenner smerte fra det vi tror er smerte.

Vår modell av verden består blant annet av:

 1. Vår følelsesmessige tilstand.
 2. Våre overbevisninger, - hva vi tror.
 3. Våre verdier, - følelsestilstander som er viktig for oss.
 4. Våre opplevelser og erfaringer.

Vår modell av verden kan lede oss til et godt liv, eller gjøre oss konstant skuffet. La oss se på et eksempel;

Jeg hadde en klient der de viktigste behovene for ham var sikkerhet og viktighet. Han måtte tjene minimum en million i året for å føle behovene sine dekket. For ham var det viktig å få respekt fra alle han kjente, inkludert sine tenåringer. De viktigste verdiene for ham å føle var suksess og stolthet.

Han måtte være suksessrik og føle seg stolt på alle områder i livet. Og da forstår vi allerede at det blir for vanskelig. Han satte seg selv opp til å føle seg mislykket, og mislykkethet var følelsen han slet med.

Hva om vi kan endre det til at kjærlighet og vekst blir viktigere enn sikkerhet og viktighet? Og for å møte de behovene så kan vi føle det ved å klemme ungene våre, eller andre vi er glade i. Hva om vi kan vokse ved å lese en bok, eller lære noe nyttig?

Hva om vi gjør det viktigere for oss selv å føle takknemlighet, i stedet for suksess og stolthet? Takknemlighet blir mye lettere å føle ved å fokusere på noe vi kan takke for.

Hva om du kan velge å føle deg entusiastisk? Hva om du kan få det til ved å gå tur i naturen?

Du har muligheten til å gjøre livet enklere ved å sette deg selv opp til å føle bedre.

Du har din egen kraft til å velge dine følelser, behov og verdier som du ønsker å oppleve.

Velkommen til foredraget, «Hvordan gjøre deg selv ressurssterk selv i en vanskelig tid» i kveld kl 21:00.

Klikk på linken for påmelding. https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


 • Torill

  Det var morsomt å høre på deg,for jeg er av samme kaliber. Jeg gir aldri opp.Jeg vet å sette pris på de små tingene.Jeg er takknemlig for livet og alle opplevelsene,selv i vanskelige tider.Problemene ligger ikke så mye hos meg,men hos de rundt meg.Jeg er rund I kantene,det har livet lært meg.Så forflytter jeg meg bort fra det som ikke er bra.Er en hyggelig og viser respekt får en det tilbake,er en drittsekk får en også det tilbake.Nå skal jeg ut på tur aldri sur.
  Ha en fin dag du også.

 • MdVDjBFRLmhl

  hRTpWkNdKeSjXq

 • BrkEmbQFPdlsD

  GRmCEsVSX

 • PRarBCsY

  WCHrpADRNUuVmLlj

 • fabcNJBmRxj

  grXTUpQAKOZe


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid