Kan aksept sette oss fri?

Kan aksept sette oss fri?

Hva om man klarer å akseptere at situasjonen har blitt som den er?

Jeg treffer mange mennesker som sliter veldig med å akseptere at ting har blitt som det har blitt. Han var utro. Hun gikk fra meg. Jeg ble syk. Jeg mistet jobben. Han fant seg en annen, og listen fortsetter.

Noe av det som ødelegger livene våre, er at vi ikke klarer å akseptere og gå videre. Sinne og bitterhet tar knekken på oss.

En av mine læremestere sa det slik: Er du først bitt av slangen, kan du ikke gjøre noe med bittet. Du vil alltid være bitt av slangen. Du kan derimot hindre at slangegiften går gjennom kroppen og dreper deg. Bitterhet og sinne er slangegift.

Utfordringen er at vi lager oss en 'blueprint'. Vi ser for oss hvordan livet skal bli, og når livet ikke blir som vi forespeilet, er det lett å bli ulykkelig, bitter og sint. Spesielt når det ikke er vår egen feil. Når vi er i en situasjon vi ikke liker og føler vi står fast, finnes det alltid flere valg. Når vi ikke ser valgene, føler vi at vi står fast.

Vi kan endre situasjonen. Vi kan trekke oss ut av situasjonen. Vi kan akseptere situasjonen som den er.

Jeg snakket med en voksen mann i går som gjør alt for å få tilbake sin kjære etter samlivsbrudd. Hun har blokkert han på sosiale medier og på telefon. Han har skrevet et brev til henne som han leste opp for meg, og det var den vakreste kjærlighetserklæringen jeg har hørt fra en mann.

Jeg sa til mannen at hvis hun ikke tar i mot din kjærlighet så er hun ikke verdt det, og at han fortjener en som vil ha ham for den han er. Han mener hun er den enste jenten for han. Jeg måtte fortelle han at dersom han tror at hun er den eneste for han, og hun avviser ham så gir det enorme smerter.

Smertene kommer fra hans begrensende overbevisning om at hun er den eneste for han. Det er flere ting som må endres for å gå ut av en slik smerte, og en av de er overbevisningene våre. Vi kan velge og tro at -den- personen er den eneste, eller vi kan velge og tro at i en verden med syv milliarder mennesker, finnes der flere potensielle nye kjærester.

Utfordringen med livet, er at vi opplever det vi tror. Tror vi at vi ikke får det til, så får vi det garantert ikke til. Dersom vi har troen på at vi klarer det så får vi det til. Tror vi at fremmede ikke bryr seg, så opplever vi at fremmede ikke bryr seg. Tror vi at fremmede bryr seg, så opplever vi at fremmede bryr seg. 

Ønsker vi en endring i livet, så må vi bli bevisst våre begrensende overbevisninger.

Øyeblikket er som det er. Livet gir oss ikke det vi ønsker, men det vi trenger. Livet skjer for oss og ikke mot oss. Dette er støttende overbevisninger som vi kan velge å tro på. Uansett hva som skjer i et gitt øyeblikk, aksepter det som om du skulle ha valgt det selv. Jobb sammen med det, ikke mot det. Gjør det til din venn og ikke fiende. På en mirakuløs måte vil du se at det forandrer livet ditt.

Velkommen til webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid», i kveld kl. 20:30.

Klikk link for påmelding: 

https://webinar.kevinfroystad.no/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • Elisabeth

    Hei gikk glipp av veb i kveld. Ligger det noe sted. Bruker og sette på dine peptalk. Takkfor du deler !

  • Inger

    Du er en stjerne 🍂🍁 Takk for alt du gir


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid