Mangler du glede?

Programmering og glede.

 

Hvordan ville det vært for deg å bli kvitt din største frustrasjon og erstattet den med glede?

 

Mange går rundt og er frustrert over det andre gjør. Hva andre gjør kan du ikke ha kontroll over, men du kan ta kontroll over frustrasjonen din.

 

Mange ønsker å føle mer glede, men programmeringen gjør det for vanskelig å føle gleden de ønsker.

 

Kamilla ønsket mer glede. Hun var ikke sikker på hva som skulle til for å skape denne gleden, men forteller at hun må ha den rette partneren og han må gi tilbake det samme som hun gir.

 

Tror du det vil gi en utfordring å forvente at mennesker skal gjengi det man gjør for de? Hva vil hun eller du føle når det ikke skjer? Hva er utfordringen med å tro dette? Hvilke situasjoner vil denne troen gi utfordringer i? 

 

Kamilla ønsket at partneren skulle gjøre som hun ville, når hun ville det. Og når han ikke gjorde det ble hun skuffet, sint og frustrert.

 

Ser vi at denne troen vil skape utfordringer? Hva mer skal til for at du skal føle glede i forholdet, fikk hun spørsmål om. Han skal elske meg ubetinget, støtte meg og være glad, sa hun.

 

Hva er sannsynligheten for at partner alltid elsker ubetinget, støtter hele tiden og alltid opplever en glede for det?

 

Årsaken til at man ikke har gleden man ønsker seg er ikke alltid partneren.  

 

Utfordringen er at når vi gjør det som må til for å føle glede for vanskelig, vil vi kunne oppleve følelser vi ikke ønsker. Kamilla opplevde frustrasjon, sinne, skuffelse over sin partner, og dette var en av hovedårsakene til at hun gikk ut av forholdet. 

 

Utfordringene er at vi har en programmering hvor forventingene kommer fra. Det er ikke noe galt med forventinger, de gjør det bare lett å bli skuffet, sint eller frustrert.

 

En av måtene man kan finne mer glede på, tenker noen, er å senke forventningene. Det er en god idé men vil ikke lede til et rikt liv. Kunsten er å senke forventningene for andre, og øke forventningene til seg selv. 

 

Hva om man endrer forventningene man har for andre til takknemlighet for dem?

Når man regelmessig trener på å sette pris på, vil man kjenne og finne glede.

 

Når man regelmessig forventer fra andre vil man oppleve skuffelse.

Når man regelmessig setter pris på andre vil man oppleve glede.

 

Det er ingenting galt med å ha glede som et ønske, man trenger bare nye regler for å komme dit.

Når man tror at glede er å være med den rette som gjør det du mener de skal gjøre, og skal gi tilbake det du gir, kommer det mer fra behovet for kontroll. Behovet for kontroll ble utviklet når vi var mindre modne, da vi var mer selvopptatt og hadde et mer urealistisk syn på livet.

 

Når fikk man regler om at en partner skal elske deg ubetinget, støtte deg alltid og være glad hele tiden? Ser du nå utfordringene med de urealistiske reglene?

 

Frustrasjon, sinne, oppgitthet, tristhet og stress kan komme fra hvordan vi tror livet skal være og ikke selve livet.

 

Det er ikke noe galt med deg, det er noe galt med hvordan du tror livet skal være. Hvis du så tror at det er noe galt med deg og du begynner med medisiner mot depresjon, så vil ikke det løse problemet når utfordringene ligger i programmeringen. 

 

Hvorfor?

 

Når du ikke endrer programmeringen, vil du skape en mening som gir deg en følelse av tap. Du vil føle at livet kontrollerer deg mer enn du kontrollerer livet. Det vil gjøre deg stresset, frustrert og kan gå til sinne. Sinne tapper deg for krefter og kan fortsette til depresjon.

 

Det er en god tanke å tro at det du gir får du tilbake i forholdet. Noen vil oppleve dette, og andre vil ikke. Forventningene om gjengivelse kan gjøre deg frustrert og sint når dette ikke skjer, og man vil legge skylden på partneren. 

 

Hvordan skal vi løse dette?

 

Kunsten er å endre tankesettet til å ha mindre behov for kontroll.

 

Dette er noe av tema på webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid», i kveld kl. 20:30.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin 

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid