Hvordan handtere frykt?

          

«Mannen jeg har vært sammen med i 25 år har valgt å gå. Vi har to barn sammen. Bruddet kom som et sjokk, og grunnen ble revet bort under meg. Jeg opplever en stor sorg og har forferdelig angst og uro rundt fremtiden, boforhold, økonomi etc. Både meg og barna sliter. Mye uro og frykt preger dagene og nettene.» 

-Kvinne, 52.

 

Frykt er en av de aller raskeste måtene å miste sin kraft på. Du blir maktesløs og ressurssvak av frykt. Når du tar avgjørelser i frykt, er det dessverre lett å ta dumme valg. 

 

En avgjørelse tatt i frykt er som regel ikke riktig avgjørelse.

 

Samlivsbrudd er noe av det som kan trigge frykten i selv de aller tøffeste. Der finnes håp selv om det føles som om frykten har overhånd.

 

Håpet kan virke vanskelig å se, og frykten kan ta oss inn i en tilstand av håpløshet. Når vi mister håpet, kan man miste troen på seg selv og livet. Derfra er det fort gjort å havne i en hjelpeløs tilstand der man håper og ønsker at frykten vil forsvinne, noe den dessverre ikke vil gjøre. Jeg driver ikke med tenk positivt, jeg kaller det Lev Sterkt.

 

Jo mer du fokuserer på at frykten må forsvinne, desto sterkere blir den.

 

Kunsten er å akseptere at frykten er der, og jobbe bevisst med å skape gode tanker og en tro på at ting skal bli bedre. Du må ta en avgjørelse om å tørre å leve i troen på at det skal bli bedre i stedet for i frykt. Det er noe du kan bestemme deg for, - Det er ditt valg. Det er en avgjørelse.

 

Mange kjenner på frykt, men vet lite om at frykt og tro er veldig likt. Frykt og tro er begge forestilt. De er noe vi skaper, for ingen kjenner morgendagen.

 

Kunsten er å forstå at det du fokuserer på vokser, du føler det du fokuserer på. Frykt tapper deg for krefter, - Tro gir deg krefter.

 

Fokuserer du på frykten, så vokser den. Frykten trenger energi for å leve.

 

Hvis du ikke planter et frø i sinnet om hvor du vil, hva du ønsker og hva som er viktig for deg i livet kan frykten vokse.

 

Frykten vokser som ugress, mens tro må plantes. Tro er som et lite frø som må vannes og pleies så ikke ugresset (frykten) tar knekken på det. Det er et valg å tro på at det skal gå bra. Det er et valg å tro på at fremtiden skal bli bedre. Det er et valg å tro på seg selv.   

 

Har du ingen tro på fremtiden vil det påvirke sterkt hva du fokuserer på, og hva du føler. Når man er veldig trist og i krise kan det være vanskelig å kjenne på hva man er takknemlig for i livet.

 

Du erfarer det du har fokus på. Hva fokuserer du på? Det du kan kontrollere, eller det du ikke har kontroll over? Fortiden, fremtiden eller nåtiden? Det du har, eller det du mangler?

 

Hvordan du kan skape nytt håp for en god fremtid og gjøre deg selv ressurssterk, er noen av de aller viktigste ferdighetene å mestre i en vanskelig tid. Når du mestrer dette, har du vokst.

 

Hvordan du gjør det, er noe av det vi lærer mer om på Lev Sterkt – webinaret, 29. mai, kl. 20:00. Velkommen!

 

Klikk link for påmelding;

https://webinar.kevinfroystad.no/lev-sterkt-webinar-blogg/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin

 

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid