Hva vi tror er kilden til vår smerte og glede.
Vi tror ofte at hendelser i vårt miljø og i våre liv skaper hvem vi er i dag. Sannheten setter oss fri, og sannheten er at det ikke er hendelsene i våre liv som former oss. Det er meningen som vi gir til hendelsene.
Hva vi tror guider oss til hva vi linker smerte og glede til:
Uansett hva som skjer oss, så stiller vi 2 spørsmål.
1. Vil dette gi meg smerte eller glede?
2. Hva må jeg gjøre nå for å unngå smerten eller for å oppnå gleden?
Svaret på hva som gir deg smerte og glede, kommer fra dine overbevisninger, hva du tror på.
Vi har alle gjort dumme ting her i livet, vi har alle gjort noe som vi angrer på, eller noen har gjort noe mot oss som var smertefullt. Vi har kanskje tatt noen dårlige valg i forhold eller i karriere.
Kanskje du opplevde å lære noe senere enn de andre på skolen? Kanskje du opplevde å være med noen som ikke satte pris på deg?
Alt dette former dine trossystemer, som igjen skaper hva du linker smerte og glede til. Det påvirker videre dine avgjørelser.
1. Hva skal jeg fokusere på? 2. Hva er meningen? 3. Hva skal jeg gjøre?
De aller fleste av oss velger ikke hva vi tror på. Og de fleste vet ikke at de selv kan velge hva de vil tro på. Ofte er det vi tror på bygget på misforståelser og tidligere dårlige erfaringer.
Hva vi tror har kraften til å ødelegge for oss, eller til å hjelpe oss. Det er kilden til hvordan vi skaper smerte og glede.
Psykiateren Viktor Frank, som selv havnet i konsentrasjons leir, skriver i boken sin at felles for de som overlevde marerittet, var at de klarte å finne en positiv overbevisning med lidelsen. De trodde at det var viktig å overleve, for å kunne fortelle historien sin slik at andre kunne slippe å gå gjennom det samme.
«Medisin er ikke alltid nødvendig, men troen på at du vil klare deg er.» Norman Cousin
Utfordringen er at når vi aksepterer en tro, så slutter vi å stille spørsmål til den. Vi tror at slik er det, og den kan ha kraften til å gjøre fremtiden vår vanskelig og smertefull.
Det er galskap å ikke stille spørsmål til hva vi selv tror.
Derfor trenger vi å bli bevisste på hva en tro/overbevisning er, og vi må lære å kunne endre våre begrensende overbevisninger. Klarer vi det, får vi en varig endring og ett bedre liv uten den vonde klumpen i magen.
Hvordan endre begrensede overbevisninger er noe av tema for kveldens webinar kl 21:00 Klikk link for å delta på webinaret «Hvordan gjøre ressurssterk i en vanskelig tid.» https://webinar.kevinfroystad.no/
Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. Kevin