Fra egoisme til nestekjærlighet.

Hei, hva ønsker vi oss mest?

Ønsker vi oss betinget kjærlighet?  Er ønsket vårt å bli elsket kun når vi er perfekte? Ønsker vi bare å bli elsket når vi gjør alt riktig, og ønsker vi å bli elsket bare fordi vi møter alle andres behov?

Eller ønsker vi av og til å bli elsket for den vi er, selv om vi ikke ser ut til å fortjene det?

Vi trenger å vite at noen vil elske oss selv når vi gjør feil eller om vi roter det til, ikke slik at vi kan dra nytte av det, men fordi vi ønsker den vissheten. Vi ønsker gjerne å ha følelsen av at dette er en ubetinget kjærlighet som ikke bare er en byttehandel. Vi ønsker oss alle en kjærlighet som virkelig er basert på sannhet, og som går dypere enn noe før.

Etter å ha pratet med snart 1000 personer en til en i brudd, og lest om over 4000 brudd, så ser jeg helt klart et mønster for brudd. Når vi finner formelen for brudd, kan vi også se formelen for lidenskap og kjærlighet.

Her er noen av mine oppdagelser i brudd. Vi mangler en inderlig forståelse for hverandre. Vi gir ikke hverandre det vi virkelig trenger. Det skapes og bygges ikke tillit og respekt.

Det mangler lekenhet, tilstedeværelse og lidenskap. Vi er i en posisjon hvor ærlighet er fraværende. Det mangles mot, og vi finner ikke ut hvordan vi kan være der for hverandre. Det finnes ingen daglig intimitet. Vi åpner ikke hjertet, men holder tilbake. Kommunikasjonen uteblir og forholdet føles som om det har gått tomt for luft og der er ingen juice igjen.

Hva med å være seg selv?  

Hva med å elske sannheten og være sårbar? Vi viser ikke sårbarhet for hverandre lenger. Utfordringen er at vi ofte føler oss altfor sårbare som det allerede er, så vi tenker. "Jeg er sterk." Om den styrken blir sterkere enn evnen til å vise sårbarhet, kan det føre til at vi ikke kommuniserer sannheten.

Hva om det finnes prinsipper og lover for å kunne leve i lidenskap og kjærlighet? De fleste av oss har opplevd det i korte perioder.

Hva om det er mulig å leve der?

Det finnes 10 disipliner, dette er noe av temaet for kveldens webinar kl. 21. «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid