Forstå mønsteret

Vi er i interessante tider. Vi er i en tøff økonomisk tid i verden, vi har hatt pandemi og vi har krig i europa. 

For mange av dere som leser denne bloggen, er dere mulig i et samlivsbrudd også.

Når tidene endres er det viktig at vi endres med tiden, ellers vil vi oppleve store smerter.

Mange vil oppleve store endringer som kaos, og følelse av kaos kan ta oss inn i frykt og håpløshet.

 

Jeg ønsker å snakke litt om usynlige krefter.

 

Jeg sitter i skrivende stund på flyet, og tyngdekraften kjenner vi alle til. For lite av den og vi ville ikke kunne levd her, for mye og vi kunne heller ikke levd her. Jeg kikker ut vinduet og ser solen. Hadde vi vært nærme den ville vi ikke kunne levd her, hadde vi vært for langt unna kunne vi heller ikke levd her. 

Det som også påvirker oss veldig er de usynlige kreftene som følelser. Vi har alle kjent på følelser som kjærlighet, hat, sinne, frustrasjon, ensomhet, skamfølelse, skyldfølelse og gjerne håpløshet.

Kunsten er å lære hvordan hjernen virker slik du kan ta kontroll over følelsene dine i stedet for at følelsene har kontroll over deg.

Lar vi følelsene og sinnet styre oss, kan vi oppleve at det er lettere å gå til frustrasjon, sinne og mislykkethet enn glede når livet endrer seg. Hvordan får vi opp flyet når vi har tyngdekraften? Vi kontrollerer tyngdekraften med loven om løft.

Utfordringen er at når tidene endres til mer usikre tider, - om det er samlivsbrudd eller andre ting som skjer i livet, da søker vi trygghet og viktighet mer enn noen gang.

Vi må ned i de usynlige kreftene som styrer sinnet, de kreftene som kontrollerer det du tenker, hva du sier, hva du gjør og hva du føler. Dette er et mønster du har tillært deg.  

Mange av oss har tatt til oss verdier og overbevisninger fra omgivelsene. Vokste du opp i et miljø der trygghet var det viktigste, vil en av to ting skje. Du vil vokse opp og fortsette å søke tryggheten, eller du vil søke mer variasjon, spenning, eventyr og ta mer risiko.  

Om du er fortvilet eller entusiastisk, forbannet, frustrert eller forelsket, så kommer det fra måten hjernen skaper mening. Er dette starten eller slutten? Straffer gud meg eller utfordrer gud meg? Er dette problemet en gave fra universet, eller har jeg uflaks? Skjer det for meg, eller skjer det mot meg? Er alt tilfeldig eller er ingenting tilfeldig?

 

Mening + Følelser = Livet

 

Når vi kan endre hvordan vi skaper følelser, kan vi endre livet. Følelser er lik livet. Kvaliteten på livet ditt er ikke huset ditt, inntekten din eller din familie. Kan du ha en fin jobb, fin familie og føle deg mislykket? Klart du kan. Kan du være i en vanskelig tid og likevel føle bra? Klart du kan. 

Så kvaliteten på ditt liv er ikke kontrollert fra din ytre verden, det er kontrollert fra vår indre verden og hvor du lever følelsesmessig. Det er kontrollert fra meningen du skaper.

Det er viktig å mestre den ytre verden, men enda viktigere er det å mestre den indre verden. For mestrer du din indre verden, kan du mestre hva som helst som måtte komme din vei i den ytre verden.

Du må mestre 3 ferdigheter for å kunne mestre din indre verden. 1. Gjenkjenne mønster. 48% av det du gjør i dag er en vane, en vane gjør du automatisk. 97% av tankene dine i dag var de samme som du tenkte i går, viser studier.

Fordelen med autopiloten er at den gir deg mer frihet. Utfordringen med autopiloten er at den gir deg en vane. Kunsten er å bli kvitt noen vaner som begrenser oss og installere noen nye vaner som støtter oss. Dette er endringene som kreves når livet endrer seg, og livet vil alltid endre seg for oss om vi vil det eller ikke.  

 

Kan vi gjenkjenne mønsteret, kan vi gå til neste steg som er å utnytte mønsteret.

 

Hva tok oss fra å lete etter mat? Et mønster gjenkjenning, å kunne gjenkjenne sesonger. Noen skjønte at det var ikke nok å gjøre de riktige tingene, vi måtte gjøre de riktige tingene på riktig tid. Sår du på vinteren får du ingenting. 

Mye som gjør at du har utfordringer med å lykkes i forholdet er et mønster, en vane. Når du gjenkjenner mønsteret ditt, kan du forstå og bruke det istedenfor at det bruker deg. Ingenting trigger vårt mønster mer enn vårt intime forhold.   

Vi skal forstå mer om mønster i webinaret i kveld kl. 20:30, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» Vi skal også der lære å skape nye mønster, som er den siste og viktigste ferdigheten av de 3.

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid