Det kommer en tid i livet

Det kommer en tid i livet vi må skille oss fra foreldrene våre og lære å bli selvstendige. Det er også avgjørende for vår videre utvikling. Studier viser at de som forlater hjemmet på en god måte før midten av tjueårene har større sjanse til å lykkes på jobb og i forhold.

Forskning viser at hvis en ung person mellom atten og tjuefem år ikke har forlatt hjemmet, kan dette være et tegn på vanskeligheter senere i livet, og spesielt i forholdet.

Mange mennesker i vår kultur tror at en ung voksen som blir værende hjemme er lat, bortskjemt eller utnytter foreldrene. De fleste unge mennesker som har problemer med å forlate hjemmet gjør nettopp det, fordi de føler seg tvunget til å bli igjen for å prøve å hjelpe familien sin, av ulike grunner. Det kan f.eks være for å beskytte et familiemedlem, for å holde en ensom forelder med selskap eller for å forhindre en konflikt.

Hvordan kan vi best hjelpe noen som er fanget i denne situasjonen? De unge trenger hjelp og støtte til å følge sin egen selvstendighet for å forme sin fremtid, samtidig som de fortsetter å ta vare på foreldrene på en sunnere måte. 

Mange tror feilaktig at det er nødvendig å skyve en ung voksen ut av huset. Det er faktisk helt avgjørende at den unge flytter ut på eget initiativ og i harmoni med sine foreldre. Den unge trenger å føle at ved å forlate hjemmet starter fremtiden for seg selv, i stedet for å bli utvist og med det føle seg avvist. 

De kreftene som hindrer oss i å gå videre hjemmefra, er samme krefter og konflikter som hindrer oss i å lykkes i et forhold.  Hva er konfliktene, behovene og fryktene som gjør at vi gjør som vi gjør? Hvilke trinn kan vi ta oss gjennom når vi står fast?

Dette og mye mer er noe av tema for webinaret. «Hvordan gjøre seg selv ressurssterk i en vanskelig tid.» I kveld kl. 21:00.   

Klikk link for påmelding: https://webinar.kevinfroystad.no   

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid