Begrenser bruddet deg?

         

«Det er 2 år siden bruddet og jeg befinner meg fortsatt i et mørke som jeg ikke kommer meg ut av. Jeg er en 53 år gammel kvinne som savner, lengter, sørger og er redd for aldri å få oppleve kjærligheten igjen.»

Dette er en av mange eposter som har kommet inn til meg. Her har vi en kvinne som tviler på om hun noensinne vil få oppleve den store kjærligheten igjen og som fortsatt lever i tap. Hun føler og kjenner på tapet daglig. Livet ble ikke som hun hadde sett det for seg.

Denne følelsesmessige tilstanden er nettopp det som gjør at hun ikke finner glede igjen. Det er mangel på tro og glede som gjør at hun tror at hun aldri kommer til å få oppleve kjærligheten igjen.

Utfordringen hennes ligger i troen hennes. Hun har utviklet begrensende overbevisninger om livet. Hun har opplevd smerter. Hun har opplevd brudd. Hun har opplevd at hennes bedre halvdel ikke var den hun hadde sett for seg, og livet ble ikke som forventet.

 

Dette er noe mange av oss opplever, og det er ikke problemet. Problemet er å leve i årevis uten glede og tro på fremtiden. Mister vi troen på en fremtid å se frem til, er veien til depresjon kort. Livet tar oss inn i endringer som gir oss en mulighet til en ny start. Det gir oss nye muligheter til å oppleve og erfare noe nytt.

 

Klart det nye og ukjente kan føles skremmende. Kunne det ikke bare vært slik det alltid har vært? Livet er ikke så komfortabelt og enkelt. Se bare på kroppen din, hvor mange endringer den har gått gjennom. 

Denne kvinnen skaper utfordringer for seg selv når hun henger fast i begrensende overbevisninger som: «Jeg er ikke bra nok. Jeg er for gammel. Jeg er for tykk. Jeg er ikke attraktiv nok. Jeg velger alltid feil partner. Jeg blir nok forlatt, igjen. Jeg finner ikke den store kjærligheten.»

Det er der selve kjernen i problemet ligger, og ikke i livsendringene. De kommer enten vi vil eller ikke. Livsendringer er en gave som kan få oss til å utvikle oss. Det viktigste er å tørre å prøve igjen. Da vokser du, og da lever du sterkt. 

Når vi er redde for å oppleve smerte og stenger oss igjen, så lever vi svakt. Smerte er en del av livet, det er et tegn på liv og det pusher oss til vekst. Se på det som en voksesmerte, eller fødselssmerte. Det er ingen fødsel uten smerte.  

Det er klart at mennesker kan oppføre seg dårlig og du kan ha opplevd å ha blitt sviktet av noen. Det betyr ikke at det samme gjelder for alle og at ingen vil elske deg. Der er derfor viktig at vi er forsiktig med hvilken overbevisning vi velger å tro på.

  1. De fleste av oss velger ikke bevisst hva vi tror på.
  2. Det vi tror på er ofte en feiltolkning av tidligere erfaringer.
  3. Når vi først aksepterer en tro, glemmer vi gjerne at det er en tolkning. Det er vår egen virkelighet som blir til vår egen overbevisning og sannhet.

Det viktigste er ikke om det er sant eller ikke. Det viktigste er om troen støtter deg eller begrenser deg.

Alt vi tror på har en konsekvens, det skaper våre følelser og det bestemmer hvilke grep vi tar. Hvis du ønsker å skape en varig endring i livet, så må du endre overbevisninger som hindrer deg i å være den du kan være, og bli den du ønsker å bli.

 

Hvordan?

 

Det er noe av temaet på Lev Sterkt - Webinaret i kveld kl. 20.00. 

 

Velkommen!

 

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/levsterktsamlivsbrudd/

 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

 

Kevin

 

www.levsterkt.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid