Ønsker deg et godt nytt år med tips om fokus

 

Ønsker deg et strålende nytt år.

Det nærmer seg avslutningen på et spesielt år. Det har vært et år med store utfordringer for mange, og vi håper på et lettere og bedre nytt år, alle sammen. De fleste av oss lager nyttårsløfter og med det håper vi at 2021 blir et bedre år.

Jeg er 46 år og kan love deg at nyttårsløfter er ikke nøkkelen til et bedre år. Beklager å si det, men jeg er ikke noen "tenk positivt-mann", jeg er realist.

Det som vil kunne endre 2021 for deg er å lære hvordan endre ditt fokus, for å kunne føle bedre selv om det er utfordringer på din vei. Utfordringer og problemer vil alltid være der uansett, det er et tegn på liv.  

De fleste av oss ønsker seg mer tid. Utfordringen er at det finnes ikke mer tid. Vi har alle 24 timer i døgnet, og tiden er vår viktigste ressurs. Vi kan alltids få mer penger, men vi kan ikke få mer tid. Vi kan alltids få flere hus og biler, men ikke mer tid.  

Det vi alle ønsker, er mer tid til det som betyr noe for oss, tid er derfor også følelser. Utfordringen er at mange av oss gjør stress, fokuserer på aktiviteter med altfor lange gjørelister. Når vi har nok trening og klarer hele gjørelisten, oppdager vi fort at gleden er kortvarig.

Vi har alle opplevd tider der tiden flyr og timer føles som minutter. Spesielt når vi er sammen med de menneskene som betyr mest for oss, vi elsker, eller gjør andre ting vi har lidenskap for. Det vi alle ønsker, er mer av de gode følelsene vi ønsker å føle.

Vi trodde alle at teknologier skulle gi oss mer tid. Hvordan har det fungert for deg?

Teknologier har gjort mange av oss mer stresset. Vi har jobben med overalt og vi er tilgjengelige hele tiden, uansett hvor vi måtte befinne oss. Teknologier løser derfor ikke vår utfordring.

Det er en ferdighet som vil løse denne utfordringen, det er ferdigheten fokus. Ved å endre fokus, kan vi endre på hva vi føler. Forskjellen på ro og stress er fokus, det er ikke hva du står i. Har vi fokus på hva som kan gå galt, det vi er redde for eller det vi er redde for å miste gir det oss bare dårlige følelser.

Utfordringen er at å fokusere på frykten gir oss dårlige følelser. Da er det lett å gjøre noe som føles bra der og da for å endre på fokuset. Vi overspiser, røyker, alkohol, ser tv, og listen fortsetter. Vi gjør det som føles bra der og da men som ikke er bra for oss. Vi vet at det ikke er bra for oss, og sliter med dårlig samvittighet på toppen av alt. Vi føler at vi mister kontroll, og det påvirker vår selvtillit.

Hvis fokus er så viktig, hvordan kan du da lære deg denne ferdigheten? Se og hør min video for å høre hvordan jeg selv lærte å fokusere.

Velkommen til webinaret, «Hvordan gjøre deg selv ressurssterk selv i en vanskelig tid.» I kveld kl 21:00. Klikk link for påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp. Kevin 


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid