Video : Hva er viktig å gjøre i denne tiden med så mye usikkerhet?

I denne tiden med så mye usikkerhet trenger vi å være veldig bevisst på hva vi tenker, hvis ikke lar vi noen andre bestemme vårt fokus og med det hva vi tenker og føler.

“We need to STAND GUARD at the door of our own mind.”  - Jim Rohn

Den informasjonen vi mater sinnet vårt med på daglig basis, blir vår erfaring i livet. Hvis vi ikke disiplinerer våre frykter og kontrollerer vår fokus vil verden gjøre det for oss. Det er vårt valg. Vi velger selv hva vi velger å fokusere på. Nå når vår felles jobb nå er å holde oss hjemme kan vi like godt føle bra. Dette igjen gjør oss ressurssterke for oss selv og for våre nærmeste.

Hvordan kan du føle bra i en slik krise, der fremtiden er så usikker?

Det første vi må forstå, er at det alltid vil komme kriser og slik har det alltid vært. Globale, nasjonale eller personlige. Vi vokser i smerte. Vi mennesker har vært og er i en konstant utvikling, personlig og globalt. Kan vi vokse uten smerte?

Vi vil ha smerten til vi forstår at følelsene kommer fra tankene. Når vi forstår dette, har vi muligheten til å vokse uten smerten. Rettere sagt vil det alltid være perioder med smerte i livet. Det er et tegn på liv og lidelsen tar slutt når vi forstå dette. Min lidenskap er å hjelpe mennesker til å gjøre slutt på lidelse. Kriser vil alltid komme, men vi kan gå gjennom krisene uten å lide ved å forstå at følelsene våre er et resultat av tankene våre. Følelsene viser alltid hva som pågår i vårt tankesystem.

Hvordan vet jeg dette?

Jeg hadde diagnosen sosial angst i 1995. Jeg var i militæret og var livredd. Enkle ting som å stå oppreist i troppen, spise i kantinen og ligge på seksmannsrom var veldig vanskelig og et stort problem da. Jeg led meg gjennom tiden. Det var ingen krig, jeg var aldri truet, men allikevel så føltes det slik. Jeg hadde alt jeg trengte; god mat, gode venner og familie rundt meg og likevel var min indre verden i store utfordringer. Mange sliter med dette hjemme i sin egen stue. Alt er bra og likevel er de livredde.

Situasjonen krevde så mye energi og kapasitet at jeg fikk medisin mot høyt blodtrykk i 1996 som 22-åring. Jeg dopet meg selv ned ved å overspise, og veide 22 kg mer enn i dag. Jeg rømte fra den usikre fremtiden med å kjøre fort på motorsykkel. Når det gikk skikkelig fort, var jeg i øyeblikket og da forsvant smerten.

Vi har en tendens til å føle smerte når vi tror at fremtiden er usikker og vi lever der. Det blir utfordringer av å leve i fremtiden om vi ser den som usikker. De samme utfordringene blir det om vi har hatt en dårlig fortid og lever der. Fortiden er ikke lik fremtiden, ingen kan kjøre bil ved å se i speilet. Det er uansett viktig å se i speilet iblant for å se hva som er bak. Det er greit å bruke hukommelsen for å se tilbake på hvilke valg vi gjorde og hvilke konsekvenser det gav for å lære. Deretter må vi komme tilbake til her og nå. Vi ønsker ikke å leve i fortiden, den er allerede forbi.

Nå har jeg opplevd det motsatte av det jeg opplevde i 1995. Jeg føler bra og har vært, og er, veldig ressurssterk. Jeg kom likevel inn i en personlig krise for et år siden. Skilsmisse og personlig økonomisk stort press. Akkurat når jeg var på gang igjen så kom den globale krisen og stengte ned virksomheten min. Jeg føler spesielt for selvstendige næringsdrivende i disse dager som har måttet stenge ned sitt livsverk og venter på support fra myndighetene. 

Jeg føler meg uansett veldig bra og jeg lar ikke den ytre verden påvirke min indre verden. Gleden, friheten, entusiasmen og kjærligheten kan ingen ta fra oss. Selv om jeg er midt i en personlig og global krise, så er min indre verden veldig, veldig bra.

Hvordan er det mulig?

Det er når vi ikke forstår at følelsene kommer fra tankene at vi har et problem. Jeg trodde at noe utenfor oss selv skapte følelsene og opplevelsene. Jeg husker tilbake til 1995 hvordan jeg tenkte da. Sannheten er at tankene alltid er kilden til våre opplevelser. 100%, -uten unntak. Når vi forstår og erfarer dette opplever vi godfølelsen for livet. Jeg elsker livet, og tar kontroll i stedet for at andre eller hendelser i livet og på planeten har kontrollen.

«It’s not the blow of the wind, it's the set of the sail.” - Jim Rohn

Det er tenkingen vår som hindrer oss i å ha det godt akkurat nå. Vi kan ikke stoppe tankene. De kommer alltid i en jevn strøm, men vi kan velge hvilke tanker vi vil spinne på. Litt som at man ikke alltid kan velge hvilken musikk livet spiller til oss, men vi kan selv velge hvordan vi vil danse til musikken.

Det er stor forskjell på tanker og tenking. Det er tenking som skaper følelser, ikke en enkelt tanke. Du trenger ikke å bekymre deg for tankene som kommer når du forstår og trener på å bestemme tenkningen din. Vi tenker på alt det vonde og problemene våre, hvor store de er, og hvordan dette skal gå inn i fremtiden. Sosiale medier er flittig brukte kanaler som hvor det er lett å tenke ut fra andres glansbilder at “alle de andre” har mye mindre problemer enn oss selv. “Alle”ser så glade ut, de har det så bra... Tanken gjør at vi kan føle oss lei eller mislykket og da kommer følelsen av tristhet.

Når jeg kjører mine online- og weekendkurs kjører vi en mental diett og trener på dette. Kroppen din kan ikke overleve på søppelmat, det samme gjelder for sinnet.

Vi går gjerne enda lengre i selvpiningen ved å identifisere oss med de negative følelsene. Hei, jeg heter Kalle og jeg er deprimert. Vi forteller oss selv og andre at vi er deprimerte. Vi er ikke deprimerte, vi gjør depresjon. Vi kan endre det ved å gjøre noe annet som føles bedre. Hva med å gjøre ting som gjør deg glad? Hva med å gjøre ting som skaper entusiasme? Hva med å kjenne på hva som gjør deg takknemlig? Hva er du takknemlig for i livet ditt nå? Skriv ned tre ting hver morgen du er takknemlig for og les de på kvelden før du skal legge deg.

Vi lever her og nå, dette øyeblikket er alt vi har.

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin


Eldre Nyere


 • dhcgymakxw

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 • ehKEbGczIoUuZAv

  kXROFMAITzonJbhs

 • WXBsEpah

  XrIMmxvwPYdHh

 • vIztegKmXujCnBAL

  xGzjrHquaNYJRi

 • tbYMTiZBIX

  KYeVwfzPktLegg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid