Frykt

Frykt

En av årsakene til at vi ikke lykkes i forhold er frykten vi har for å gjøre feil. Frykten for å si noe feil. Frykten for å miste noen vi er glad i. Frykten for å bli forlatt. Frykten for å ikke bli elsket.

Utfordringen er at denne frykten kan forsterke den feminine siden i mannen, og den maskuline siden i kvinnen. Mange menn blir mer feminine, og mange kvinner bli mer maskuline under stress.

Vi har alle både feminin og maskulin energi i oss. Det finnes likevel en dominerende side hos oss alle. Den dominerende siden kan være maskulin for en kvinne og den dominerende siden kan være feminin for en mann. Frykt er noe som kan ta oss bort fra kjernen vår.

Utfordringen oppstår gjerne når man føler at de ytre omstendighetene eier oss. Da er vi utenfor vår indre kjerne, uansett om den er maskulin eller feminin. Når vi føler at vi er fanget av utfordringene utenfor oss selv, lever vi utenfra og inn. Dette gjør at vi mister kontakt med vår maskuline eller feminine kjerne.

En maskulin mann kan oppleve utfordringer dersom han prøver å nå sin kjæres forventninger og behov om han føler at han ikke lykkes. Han føler seg gjerne svak, og kan da gå mer mot sin feminine side og bort fra sin maskuline kjerne.

Kvinnens feminine energi kan være som en storm, og kan gå fra storm til klar himmel og sol på et øyeblikk. Dersom menn søker tilflukt i hulen sin midt under stormen, som John Gray beskriver i boken «Menn er fra mars, kvinner fra Venus», da finnes det ingen tilstedeværelse med kvinnen. Tilstedeværelse, som hun ønsker og trenger mest av alt, mer enn penger og suksess. 

Når man klarer å uttrykke og forsikre henne om at man vil være der uansett om hun er lei seg, sint eller frustrert, så vil det demonstrere hvilken styrke og forpliktelse man har for sin kvinne.

Menn har en tendens til å tro at de må fikse alt for kvinnen i sitt liv før hun kan bli lykkelig. Dette gjør at mange menn bare gir opp og går videre. Hva om menns tilstedeværelse og forsikring om at vi vil alltid være der, er det som fungerer best av alt?

For å lykkes med det må man ut av seg selv og overkomme ens egen frykt. Man må se kvinnen i øynene og fokusere på henne. Slutte å bekymre seg for å feile, slutte å bekymre seg for om man lykkes. Man må føle henne og tenke disse tankene som at;

«Jeg elsker deg, jeg beundrer deg og jeg vil ta vare på deg for alltid.»

Når hun kjenner mannens tilstedeværelse, trenger han ikke å si et ord. Ingen ord er nødvendige om man har disse tankene i hodet og holder øyekontakt. Hun vil føle deg, og det vil gi tryggheten hun lengter etter.

Mange menn flykter til jobben, sport/trening eller noen av de andre stedene de lykkes, når de ikke føler at de lykkes med sin partner. Man går der man føler seg trygg, der det er minst smerte. Dette gjør dessverre at hun føler mindre trygghet og er dødens kyss i et forhold, mener forholdsekspert Dr. Cloe Madanes.

Kvinnen informerer mannen om sin utrygghet i forholdet og mannen blir lei seg. Han føler at han har feilet. Han føler at han ikke er bra nok. Han føler han har gitt alt og enda er det ikke nok.  

Denne tilstanden hindrer han i å forstå at hun bare ber om å bli bekreftet. Hun trenger en forsikring. Det hindrer mannen i å forstå at han må stå opp og forsikre henne om sin trygghet for henne.

Utfordringen er ikke om man er bra nok. Det er heller ikke at man har feilet.

Det er derimot mangel på trygghet som kan bli en utfordring for henne. Den feminine energien trenger oppmerksomhet og trygghet hele tiden. Øyekontakt og berøring jorder henne og gir henne den tryggheten som hun trenger.

Hva hindrer oss så i å gjøre dette? Frykt. Hvordan kan vi overkomme denne frykten?

Dette og mye mer er tema for webinaret «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid», i kveld kl. 20:30.

Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/  

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin 

www.kevinfroystad.no

 


Eldre Nyere


  • Monica

    Hei.
    Jeg så e-post om webinaret om frykt først i dag 22.09. Det er aktuelt for oss, tenkte vi kunne se det sammen. Skal du ha nytt webinar om dette snart igjen?
    Mvh
    Monica


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid