All vekst er utenfor vår komfortable sone.

 

Som mentaltrener møter jeg mange som ønsker bedre selvtillit. De bestiller en 45 min samtale og ønsker at jeg kan hjelpe de til selvtillit.

 

Utfordringen er at der finnes ingen piller eller snarvei til selvtillit, livet er ikke slik. Livet gir oss ikke det vi ønsker, hadde det skjedd ville vi ikke vokst. Livet gir oss det vi trenger for å vokse og livet skjer for oss, ikke imot oss.

 

Selvtillit kommer av å presse den komfortable sonen. Selvtillit er en muskel som må bygges, og hvordan bygger vi muskler? Vi presser utenfor det komfortable, vi presser så hardt at vi kjenner smerten.

 

Jeg levde selv med veldig lav selvtillit i mange år, og flyktet fra det som var ukomfortabelt. Jeg valgte å flykte fra alt som var ukomfortabelt og problemet ble at mer og mer ble ukomfortabelt.

 

Det ble ukomfortabelt å spise lunsj i kantinen på skolen, så jeg flyktet. Det ble ukomfortabelt å spise i klasserommet, så jeg flyktet. Det ble ukomfortabelt å gå på butikken, så jeg flyktet.

 

Hva endret alt?

 

Jeg bestemte meg en dag for at frykten aldri skulle stoppe meg igjen. Når jeg kjente inni meg at dette var riktig for meg å gjøre, så bestemte jeg meg for å gjøre det. Avgjørelsen og forpliktelsen var så sterk at den dro meg gjennom frykten. Frykten for å feile, frykten for å bli kritisert, frykten for å bli forlatt, frykten for å ikke bli elsket.

 

Jeg kan fortelle deg en hemmelighet. Det er en del av det å være menneske å ha frykt, derfor har vi alle frykt. Så frykten blir du aldri kvitt, hva skal du gjøre da?

 

Vi trenger å bygge et mot som er sterkere enn frykten. Da danser vi med frykten, og vi forstår at frykten ikke er farlig. Den ønsker bare å beskytte oss, den har en positiv hensikt.

 

Når man velger kamp istedenfor flukt, blir man gradvis sterkere og sterkere. Fra at man tror at man ikke får det til, til at man vet med sikkerhet at man får det til. Vi må ta steg for steg og vi må alle sammenligne oss med oss selv, ikke alle de andre. Der er så ufattelig mange andre så det er vanskelig, men der er bare en av deg selv.

 

Forrige helg hadde jeg weekendkurs i Oslo med over 30 personer som hadde satt av en hel helg for å lære. Det kom folk fra Hammerfest, Lofoten og Trøndelag. Jeg kjenner på et enormt ansvar, og jeg kjenner frykten. Jeg brukte mot for å gjøre det som jeg kjenner inni meg er riktig for meg. Mestringsfølelsen og veksten når det er gjennomført er ubeskrivelig.

 

Einar var med på weekendkurset, og vi bestemte oss sammen for å gjennomføre noe utenfor vår komfortable sone. Einar lærte å sette seg selv opp i en ressurssterk tilstand, og forplikte seg i den tilstanden. Det gjør en stor forskjell. Se og hør mestringsfølelsen for Einar når han gjennomførte sitt første mål.

Velkommen til kveldens webinar kl. 21:00 om hvordan oppnå ressursstyrke, selv i en vanskelig tid. Klikk link for info og påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/ Lev Sterkt. Kevin

 


Eldre Nyere


 • aCwypbPSMrI

  TXrgsdQxPkDM

 • jydXFzYAoxePDB

  AVsrMaWU

 • HOYgXNndmTUhJDk

  bEtGyAqk

 • YdHAGuiTcZFwRm

  VMqghCZFitWkxzeu

 • XLGFWgmbSC

  PzwNdkqRvFbMxG


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid