Sliter du med et vanskelig samlivsbrudd?

Da er du i det kineserne kaller interessante tider. Når tiden endres, er det viktig du endres med den, ellers vil du oppleve stor smerte.

Du ønsker selvfølgelig at ting bare flyter og er fint. Slik er dessverre ikke livet. Det er så mange lover og krefter i universet. Tyngdekraften, for eksempel. For mye, og vi kunne ikke levd her, for lite, og vi kunne ikke levd her heller. Vi klarer uansett å fly ved å bruk av loven om løft.

Vi har flere usynlige krefter som trekker i oss, og én av de er loven om tiltrekning. Der er så mye vi ikke kan kontrollere, men noe kan vi kontrollere og det er muligens den viktigste kraften, - Det er dine følelser. De er ditt livs drivstoff. Jeg er tidligere helikoptermekaniker, og jobbet med det i 20 år, og vet at uten drivstoff kommer du deg ingensteds. Følelser er vårt drivstoff som vi selv kan kontrollere og lære oss å fylle på. Uten å fylle på regelmessig kommer vi ikke så langt.

Følelser som er tegn på tom tank er; Skyldfølelser, håpløshet, frykt, angst og hat. Når vi har drivstoff føler vi mer aksept, tillit og tilgivelse. Full tank er mer glede og kjærlighet.   

Det er veldig vanskelig å gå fra tom tank til full tank, så vi må gradvis fylle på. Aksept at det ble som det ble. Aksept om at livet er som det er. Se ting som det er og ikke verre enn det er. Dette er de første stegene og er mulig for de fleste med litt trening. Å se ting som bedre enn de er, krever mer og er mer videregående trinnet.

Vi kan lære oss å ta kontroll over følelsene i stedet for at de kontrollerer oss. Vi tror gjerne at vi er følelsene. Du kan være sint, skuffet, eller lei deg, men du er mye mer enn følelsene dine. Kroppen din gjør et mønster som gjør ar du føler deg sint, lei deg, frustrert osv. Du kan like godt gjøre glad, takknemlig, kjærlighet og frihet. Det er samme nervesystemet. Dette har jeg erfart er mulig og jeg lever for å hjelpe andre til å oppleve det samme.

Mange lar sinnet og følelser styre seg. Det blir et mønster som styrer oss, og det er ikke nødvendigvis deg, det er et gammelt mønster. Lærer du deg å ta kontroll over sinnet og følelser, endres livet totalt. Det er en ting å vite det intellektuelt, og noe helt annet å ha det i nervesystemet. For å få det inn i kroppen slik at kroppen vet det, kreves det trening og repetisjon.

Vi går gjennom 4 nivåer av læring. Først vet vi ikke at vi ikke vet. Så vet vi at vi ikke vet. Neste er å trene på det vi vet, og siste nivå er at det blir en del av oss. Det blir autopiloten.

Vi kan endre våre følelser, tenkning, behov, verdier og atferd, og med det endre våre liv. Dette er kritisk viktig å gjøre i tider der livet endrer seg.

Vi har behov som mennesker, og i livsendringer som et samlivsbrudd føler man seg mindre viktig, mindre spesiell og mindre unik. Man føler en mindre trygghet og en usikkerhet på fremtiden.

I livsendringer går vi mer i hodet og blir styrt av de usynlige kreftene som skaper følelsene. Vi må inn der for å gjøre oss ressurssterke igjen, for så å kunne klare å håndtere utfordringer som livet gir oss.

Hva de usynlige kreftene som styrer følelser er, er noe av tema for kveldens webinar, «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid» I kveld torsdag 29. des kl. 20:30.

Klikk for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no/

 

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin Frøystad

www.kevinfroystad.no  


Eldre Nyere


  • Mona

    Hei


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid