Hva begrenser oss?

Hva begrenser oss? 

«Det er 2 år siden og jeg befinner meg fortsatt i et mørke som jeg ikke kommer meg ut av. Jeg er en 53 år kvinne som savner, lengter, sørger og er redd for aldri å få oppleve kjærligheten igjen.»

Dette er en av mange eposter som har kommet inn til meg den siste uken. Her har vi en kvinne som starter å tvile på å oppleve den store kjærligheten igjen og som fortsatt lever i tapet etter to år. Hun føler og kjenner på tapet daglig. Livet ble ikke som hun hadde sett det for seg.

Denne følelsesmessige tilstanden er nettopp det som gjør at hun ikke finner gleden igjen. Det er mangel på gleden som gjør at hun tror at hun aldri noensinne kommer til å få oppleve kjærligheten igjen.

Utfordringen hennes ligger i troen hennes. Hun har utviklet begrensende overbevisninger om livet. Ja, hun har opplevd smerter. Ja, hun har opplevd brudd. Ja, hun har opplevd at hennes bedre halvdel ikke var den hun hadde sett for seg og gjorde ikke som hun forventet.

Dette er noe mange av oss opplever, og det er ikke problemet. Problemet er å leve i årevis uten glede og tro på fremtiden. Mister vi troen på en fremtid å se frem til, er veien til depresjon kort. Livet tar oss inn i endringer som gir oss en mulighet til en ny start. Det gir oss nye muligheter til å oppleve og erfare noe nytt.

Klart det nye og ukjente kan føles skremmende, kunne det ikke bare vært slik det alltid har vært? Livet er ikke så komfortabelt og enkelt. Se bare på kroppen din, hvor mange endringer den har gått gjennom. Min har endret seg flere ganger på 47 år. Hvor mange endringer har din hatt?

Denne kvinnen skaper utfordringer for seg selv når hun henger fast i begrensende overbevisninger: «Jeg er ikke bra nok. Jeg er for gammel. Jeg er for tykk. Jeg er ikke attraktiv nok. Jeg valgte feil partner. Jeg har blitt forlatt. Jeg finner ikke den store kjærligheten.»

Det er der selve kjernen i problemet ligger og ikke i livsendringene, de kommer om vi vil eller ikke. Livsendringer er en gave som kan få oss til å utvikle oss. Kunsten er å prøve igjen og igjen, og mestre neste brudd på en mye bedre måte enn du gjorde sist. Og fortsatt tørre å prøve igjen. Da vokser du. Da lever du sterkt. Hvordan lærer et barn å gå? Det prøver igjen og igjen, helt til det klarer å gå.

Når vi er redde for å oppleve smerte og stenger oss igjen, så lever vi svakt. Smerte er en del av livet, det er et tegn på liv og det pusher oss til vekst. Se på det som voksesmerte, eller fødselssmerte. Det er ingen fødsel uten smerte.  

Ja, det er sant at menn kan oppføre seg dårlig og du kan ha opplevd å ha blitt sviktet av noen. Det betyr ikke at det samme gjelder alle menn og at ingen vil elske deg.

Derfor må vi være forsiktig med hvilken overbevisning vi velger å tro på.

  1. De fleste av oss velger ikke bevisst hva vi tror på.
  2. Det vi tror på er ofte en feiltolkning av tidligere erfaringer.
  3. Når vi først aksepterer en tro, glemmer vi at det er en tolkning. Det er vår egen virkelighet som blir til vår egen overbevisning og sannhet.

Det viktigste er ikke om det er sant eller ikke. Det viktigste er om troen støtter deg eller begrenser deg.

Alt vi tror på har en konsekvens, det skaper våre følelser og det bestemmer hvilke grep vi tar. Hvis du ønsker å skape en varig endring i livet, så må du endre overbevisninger som hindrer deg i å være den du kan være, og bli den du ønsker å bli.

Hvordan?

Det er noe av temaet på webinaret i kveld kl. 20.30. Velkommen til «Hvordan gjøre seg ressurssterk i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding; https://webinar.kevinfroystad.no 

Lev Sterkt og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


  • anita

    Hei jeg leter forsatt etter kjærligheten, syns det er vanskelig etter 30 års samboerskap, jeg trener mye og møter mennesker er egentlig veldig glad og positiv dame på 54 år ,men er litt redd for kjærligheten egentlig, men prøver og si til meg selv du fortjener det beste av alt ,fordi jeg er har alltid vært raus snill mot alle rundt meg i familien min ,ergo så er det mye som er bra også, den veien du vill gå er det bare du som kan gjøre,finne den rød tråden gjennom livet .jeg forstår hvor vanskelig det kan være, men jeg tenker på det beste er og være snill og god mot seg selv ❤

  • Inger Margrete Nikolaisen

    Du har gitt meg håp i å lev sterkt og aldri gi opp. Mine bein står på 1 ben,men står støtt i forståelse


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid