Barn og unges sikkerhet trues om

Ønsker deg en strålende vinterferie. Jeg er i fjellet med mine, og deler noen tanker om våre skatter.

Den mest grunnleggende følelsen av sikkerhet for ett barn eller en tenåring kommer fra å vite at de hører til og føler seg hjemme i sin familie.

De trenger å føle tilhørighet, uansett om de gjør rett eller galt, uansett omstendigheter.

Barn og unges sikkerhet trues om foreldre truer med at de må flytte ut. Det fører til forvirring og fortvilelse. Dette kan føre til alvorlig forstyrrende adferd og oppførsel.

Det samme skjer om vi blir truet med oppsigelse eller å få sparken. Det kan føre til at vi ikke klarer å fullføre jobben.

Den ene forelderen er ofte strengere enn den andre i en familie. Den milde forelderen prøver å gjøre partner og barn fornøyde. Det er nødvendig å finne en gylden middelvei for å løse denne utfordringen, der begge foreldrene kan bli enige.

En fin strategi som virker er å plukke 3 problemer. Barn blir ofte overveldet av for mange krav fra sine foreldre: "Gjør leksene dine. Ta ut søpla. Spis opp maten din. Rydd rommet ditt. Se til lillebror. Slå av nettbrettet. Ta en dusj. Sitt skikkelig ved bordet. Ikke klag på leksetid osv." Barnet eller tenåringen kan føle at det ikke er noe de kan gjøre for at foreldrene skal bli fornøyde dersom det stilles for mange krav.

Dette gjør barnet mer forvirret og usikker. Jeg lærte ett godt råd fra en av verdens beste på dette området, at vi foreldre blir enige om 3 av de viktigste forventingene vi har til barnet/tenåringen. Det er viktigere å være samarbeidsvillige som foreldre enn hva vi blir enige å samarbeide om sier ekspertene.

Kommuniser tydelig til barnet/tenåringen at kun disse 3 tingene forventes i en periode på 3 mnd. Det er viktig at foreldre forteller at de blir veldig fornøyde med barnets innsats om de klarer å innfri forventningene. Dette er vanligvis en stor lettelse for barnet/tenåringen fordi det fjerner forvirring og overveldelse.

Barnet vil forbedre seg på alle 3 områder og flere. Det er viktig å beklage egne feil og for å stille altfor høye forventninger. En oppriktig beklagelse bekrefter forskjellen mellom rett og galt for barnet. Stive regler passer godt inn i militære, dårlig i en familie.

Vi foreldre bør derfor være åpne og villige til å lytte til barna/tenåringene våre for å forstå barnas problemer, ønsker og forventinger. Vi bør forstå at våre barn alltid har positive hensikter med sin adferd og oppførsel. Vi bør derfor være tolerante ovenfor feil. Dette vil gi et bedre og mer harmonisk familieliv for både barn, ungdom og foreldre. 

For å lykkes med dette, trenger vi å holde oss ressurssterke. Det er ikke bare enkelt i vanskelige tider.

Velkommen til webinar onsdag kveld 10. mars kl. 21:00. «Hvordan gjøre seg ressurssterk selv i en vanskelig tid.» Klikk link for påmelding: https://kevinfroystadlevsterkt.lpages.co/samlivsbrudd/

Lev Sterkt, og aldri, aldri gi opp.

Kevin

www.kevinfroystad.no


Eldre Nyere


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Liquid error (layout/theme line 122): Could not find asset snippets/enzimify.liquid